Izjava o privatnosti

Izjava o privatnosti

Firma Kibuba se obavezuje da će trajno čuvati korisničke osobne podatke. Upotrebljavat će ih jedino za potrebe firme za izradu i slanje ponuda, računa, informativnog gradiva i ostalu potrebnu komunikaciju. Nećemo ih posredovati ili prodavati trećim osobama.

S korisnikom prodavač smije stupiti u kontakt putem sredstva komunikacije na daljinu samo za potrebe provjeravanja vjerodostojnosti narudžbe i to ukoliko se korisnik izričito ne suprostavi.

Ukoliko kupac u bilo kakvom kontaktu, uspostavljenom sredstvom za komunikaciju koji omogućava osobne poruke, izjavi da ne želi više primate obavijesti na ovaj način, firma mu ne smije više slati nikakvih obavijesti koja su namijenjena sklapanju ugovora za dostavu bilo kakve robe ili usluge.

Zaštita djece

Oglasi moraju biti jasni (uzimajući u obzir starost) i moraju biti vidljivo odvojeni od igara i natjecanja. Svaka komunikacija namijenjena djeci mora biti primjerena njihovoj starosti i ne smije iskorištavati povjerljivost djece, manjak iskustava i osjećaj lojalnosti.

Prodavač ne smije prihvatiti narudžbu od nekoga za koga sumnja da je dijete bez da bi za to dobio izričitu dozvolu njegovih roditelja ili skrbnika. Prodavač bez izričite dozvole roditelja djece ne smije primate nikakve osobne podatke koji se tiču djece. Isto tako prodavač trećoj osobi ne smije izdavati podatke dobivene od djece, s iznimkom roditelja, odnosno skrbnika. Prodavač ne smije nuditi slobodan pristup proizvodima ili uslugama koji su škodljivi za djecu.

Izjava o privatnosti

Ovu izjavu o privatnosti izdaje Kibuba d.o.o., Avenue Mall II. Kat, Avenija dubrovnika 16, 10000 Zagreb, Hrvatska, Porezni identifikacijski broj (OIB): 34362593501, Matični broj: 4301552.

1. UVOD

Pristupom ili uporabom Internet stranice slažete se sa Izjavom o privatnosti i Uvjetima korištenja (poslovanja). Ukoliko se ne slažete sa jednom od dvije prethodno navedene stavke, zatvorite Internet stranicu i prestanite sa njezinom uporabom.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja vezana uz uporabu Internet stranica, kontaktirajte nas putem e-mail adrese: info@kibuba.hr.

Definicije

"Mi" KIBUBA, društvo za trgovinu i izdavaštvo, d.o.o. Selo pri Vodicah 11c, 1217 Vodice Slovenija.
"Internet stranica" odnosti se na www.kibuba.com(hr) ili bilo koju drugu poveznicu koja bi ju nadomjestila.
"Vi" označava korisnika Internet stranice i/ili Internet trgovine.
"Korisnik" označava korisnika Internet stranice i/ili Internet trgovine bez obzira na spol.
"Kolačići" su manje tekstualne datoteke koje se prilikom posjete Internet stranica spremaju na tvrdi disk Vašeg računala te omogućuju sakupljanje podataka o Vašim aktivnostima na Internet stranici i identifikaciju Vašeg računala.
"Osobni podaci" označava podatke koje ste ustupili, kao i sve informacije u vezi sa Vašim ponašanjem na Internet stranici.

Mi se zalažemo za zaštitu privatnosti svojih korisnika. Informacije o svojim korisnicima nećemo posredovati trećim osobama. Isto tako, trećim osobama nećemo posredovati Vaše podatke dobivene na temelju Vaše kupovine, pitanja ili primjedbe, osim ukoliko u zakonu ne stoji drugačije.

Nakon prijave Korisnika u naš sistem, kao i za potrebe sistema vrednovanja kojega nazivamo "šiške", prikupljamo sljedeće podatke od korisnika:

- ime,
- prezime,
- spol,
- godina rođenja,
- adresa,
- poštanski broj,
- grad,
- država,
- kontakt broj (telefon ili mobitel),
- e-mail adresa,
- OIB poduzeća.

Korisnik jamči za točnost navedenih podataka.

Ukoliko se Korisnik upiše u naš sistem bodovanja, prikupljamo podatke o svim obavljenim kupovinama za čije se unošenje u sistem korisnik slaže.
Korisnici imaju mogućnost izražavanja mišljenja u pisanom obliku odnosno recenzije proizvoda te postavljanja vlastitih fotografija proizvoda. U slučaju recenzije, javno se objavljuju početna slova imena i prezimena Korisnika te mjesto stanovanja koje je korisnik naveo prilikom upisa.

U slučaju nagradnih igara ili Internet kampanja javno se objavljuje ime i prezime natjecatelja, odn. dobitnika.

Slažete se da podatke u anonimnom sumarnom obliku koristimo za namjenu statističkih analiza. Dostavnim službama (npr. Pošta) povjerit ćemo Korisnikovu adresu u svrhu dostave i kontakt broj, ukoliko bude potrebno, kako bismo ispunili svoje obveze prema Vama. Vašu adresu možemo koristiti u svrhu oglašavanja poštom. Sa Korisnikom ćemo kontaktirati putem sredstava komunikacije na daljinu, osim ukoliko se Korisnik tome izričito ne usprotivi.

Ukoliko korisnik želi, ne mora se složiti sa prikupljanjem gore navedenih podataka i zahtijevati prestanak navedenog procesa kontaktirajući nas putem e-mail adrese; info@kibuba.hr.

Kolačići

Na početku obilaska Internet stranice svakom je korisniku dodijeljen privremeni kolačić za identifikaciju. Na taj način prikuplja se IP adresa za sigurnosne potrebe pomoću koje Korisnik pristupa Internet stranici.
Na Vaš tvrdi disk mogu se spremati kolačići sistema Google Analytics (analiza posjeta Internet stranicama).

Sve gore spomenute podatke osim kolačića pohranjujemo trajno. Privremeni kolačići pohranjuju se samo za vrijeme obilaska Internet stranice te se brišu nakon neaktivnosti, a trajni kolačići pohranjeni su na računalu korisnika.

Nadzor nad kolačićima

Potrebna je dozvola korisnika za uporabu i rad s kolačićima. Uvijek možete naknadno promijeniti svoje odluke o prihvaćanju ili odbijanju kolačića. Ove se postavke obično nalaze u alatnoj traci preglednika Alati -> Internet postavke, odjeljak "zaštita" ili "sigurnost." Tamo korisnik mijenja postavke o blokiranju pojedinih vrsta kolačića. Pomoću preglednika korisnik može izbrisati kolačiće. Brisanje je obično moguće i pomoću alata "brisanje podataka o pregledavanju." Prozor za manipulaciju Internet sadržajem možete otvoriti pritiskom na tipke: Ctrl + Shift + Delete te odaberete brisanje kolačića. Kod nekih preglednika možete općenito zaustaviti uporabu kolačića tako da označite "ne slijedi me" ili "do not track."

Iznimno otkrivanje osobnih podataka

Podatke koje Mi prikupljamo i obrađujemo bit će otkriveni isključivo u slučaju da je to naša zakonska obveza ili u dobroj namjeri za potrebe postupaka suda, kao i drugih državnih organa, te za zaštitu i ostvarivanje naših pravnih interesa.

Popis kolačića koje koristimo

PHPSESSID / do zatvaranja preglednika / za osnovni rad trgovine, što korisnik ima u košarici
__utma / do 6 mjeseci / google analytics
__utmb / 1 sat / google analytics
__utmc / do zatvaranja preglednika / google analytics
__utmt / 1 sat / google analytics
__utmz / 6 mjeseci / google analytics
_ceg.s / 3 mjeseca / crazy egg gdje fizički na ekranu korisnici klikaju
_ceg.u / 3 mjeseca / crazy egg gdje fizički na ekranu korisnici klikaju
cc_id / 30 mjeseci / poruka o korištenju kolačića
cookie_consent_dissmised / 30 mjeseci / poruka o korištenju kolačića
criteo_cookie_header / 1 dan / remarketing criteo


Zagreb, travanj 2017.

Kibuba d. o. o.
Petra Stritar Pečar, direktorica