Izjava o privatnostiIZJAVA O PRIVATNOSTI I ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

Ovu izjavu o privatnosti izdaje Kibuba d.o.o., Avenue Mall II. Kat, Avenija dubrovnika 16, 10000 Zagreb, Hrvatska, Porezni identifikacijski broj (OIB): 34362593501, Matični broj: 4301552.

1. UVOD

Pristupom ili uporabom web stranice slažete se sa predmetnom izjavom o privatnosti i Uvjetima poslovanja. Ako se sa time ne slažete, napustite web stranicu i prestanite s uporabom web stranice.

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje glede uporabe web stranice, obratite nam se preko maila, info@kibuba.hr.

Definicije

"poduzeće" KIBUBA, društvo za trgovinu i izdavaštvo, d.o.o. Selo pri Vodicah 11c, 1217 Vodice Slovenija.
"Web stranica" odnosi se na Internet stranicu koja se nalazi na www.kibuba.hr ili bilo koju drugu poveznicu koja ju zamjenjuje.
"Vi" označava korisnika Internet stranice i/ili Internet trgovine.
"Korisnik" označava korisnika Internet stranice i/ili Internet trgovine bez obzira na spol.
"Kolačići" su manje tekstualne datoteke koje se prilikom posjete Internet stranica spremaju na tvrdi disk Vašeg računala te omogućuju sakupljanje podataka o Vašim aktivnostima na Internet stranici i identifikaciju Vašeg računala.
"Osobni podaci" odnosi se na podatke koje posredujete Vi, kao i sve informacije vezane za Vaše aktivnosti na web stranici.2. SIGURNOST OSOBNIH PODATAKA

Kibuba d.o.o. poštuje Vaše pravo koje garantira privatnost i stremi k najvišem stupnju sigurnosti Vaših osobnih podataka. Prilikom ponude naših usluga preko ove web stranice obvezni smo postupati u skladu sa zakonima i propisima koji osiguravaju zaštitu osobnih podataka, stavljajući naglasak na Zakon o zaštiti osobnih podataka, Zakon o elektroničkim komunikacijama te Opću uredbu EU o zaštiti osobnih podataka. Namjena ove izjave o sigurnosti osobnih podataka je da Vas upoznamo sa svrhom korištenja Vaših osobnih podataka te načinima njihovog korištenja, kao i kakva su Vaša prava u vezi podataka te kako ih provesti.

Poduzeće se obvezuje da će prikupljeni osobni podaci koje ćete posredovati preko web stranice biti korišteni u skladu sa Izjavom o sigurnosti osobnih podataka, da Vaše osobne podatke neće prodavati, posuđivati ili na bilo koji drugi način posredovati trećim osobama, osim zakonski određenih slučajeva.

Osobni podaci

Poduzeće Kibuba d.o.o.koristit će osobne podatke isključivo za potrebe ispunjavanja narudžbe (slanje informativnog gradiva, ponuda, računa, podataka vezanih za narudžbu) i ostale čimbenike povezane sa narudžbom te potrebnom komunikacijom.

Namjena obrade podataka i vrste osobnih podataka

Svi osobni podaci koje nam posredujete bit će obrađeni s povjerenjem te će biti korišteni samo u svrhu s kojom su bili posredovani. Ukoliko nastane potreba za daljnjom obradom Vaših osobnih podataka za druge svrhe, prethodno ćemo Vas kontaktirati te zatražiti Vašu dozvolu.

Obilazak web stranice

Prilikom svake posjete web stranici www.kibuba.com na web poslužitelju automatski se pohranjuje dnevnička datoteka web poslužitelja (npr. IP broj – broj koji identificira pojedino računalo ili drugu napravu povezanu na web sadržaj; verzija web preglednika, vrijeme posjete i sl.). Ove podatke obrađujemo s namjerom vođenja statistike posjeta na našoj web stranici.

Prikupljene podatke, Kibuba d.o.o. ne obrađuje posebno te ih ne povezuje s drugim podacima.

Kupovina proizvoda preko Interneta

Preko naše web stranice možete kupiti proizvod ili postaviti upit. Za tu svrhu Kibuba d.o.o. od Vas prikuplja sljedeće podatke koje dobrovoljno stavljate na raspolaganje: :

- ime i prezime ili naziv,
- e-mail adresu,
- spol,
- adresu prebivališta,
- telefonski broj ili broj mobitela,
- podatke o sadržaju upita.

Svi podaci prikupljeni preko ove web stranice ili drugačije služe za obavljanje osnovne djelatnosti Kibube d.o.o., a to je prodaja sportske opreme te se koriste isključivo za potrebe izvršenja i dostave narudžbe. Budući da je obrada navedenih informacija nužna za izvedbu same radnje, na ovaj način stupate s nama u pogodbu. Ukoliko nam navedene podatke ne želite posredovati, ne možemo Vam poslati ponudu i s Vama sklopiti pogodbu.

Prijava na e-novosti

Na našoj web stranici i prilikom prijave u sustav u prodavaonici, možete se prijaviti na primanje obavijesti i informacija o našem poslovanju i djelatnostima. U tom slučaju, Kibuba d.o.o. će Vas preko elektroničke pošte ili telefona obavijestiti o novostima iz ponude svojih usluga te o akcijama ili nagradnim igrama koje su neposredno vezane za Kibuba d.o.o. ili njezinu ponudu. O novostima ćemo Vas obavještavati uglavnom dva puta tjedno.

Navedeni podaci obrađuju se temeljem vaše suglasnosti, prilikom koje možete u bilo kojem trenutku odlučiti da ne primate obavijesti. Dodatne informacije o Vašim pravima vezanim uz neposrednu trgovinu stoje Vam na raspolaganju u poglavlju "Vaša prava".

Ukoliko više ne želite primati obavijesti na Vaš e-mail, možete se odjaviti uporabom poveznice za automatsku odjavu u bilo kojem našem e-mailu kojega Vam pošaljemo. Isto tako, možete nam poslati e-mail sa sadržajem: ODJAVA na e-mail adresu: info@kibuba.hr. Ukoliko ne želite primati telefonske obavijesti, javite nam se na broj: 095 55 65 615.

Prijava u program vjernosti

Prilikom prijave u naš sustav i za potrebe programa vjernosti kojega nazivamo "šiške", tvrtka prikuplja sljedeće osobne podatke:

- podatak da li se radi o fizičkoj ili pravnoj osobi,
- ime,
- prezime,
- spol,
- godina rođenja,
- adresa prebivališta ili sjedišta za pravne osobe,
- poštanski broj,
- grad ili mjesto prebivališta,
- država prebivališta,
- kontakt broj (telefon ili mobitel),
- e-mail adresa,
- OIB poduzeća.

Korisnici odgovaraju za točnost podataka.

Ukoliko se korisnik upiše u naš program vjernosti, prikupljamo podatke o svim kupovinama korisnika, a za koje se korisnik slaže da se unesu u program vjernosti.

Korisnici imaju mogućnost pisanja mišljenja ili recenzija proizvoda te postavljanja svojih fotografija proizvoda. U slučaju recenzije, javno se objavljuju prva slova imena i prezimena korisnika, te mjesto koje je korisnik prethodno naveo upisom u program vjernosti.

Sudjelovanje u nagradnim igrama

U slučaju nagradnih igara ili online akcija, javno se objavljuju ime i prezime natjecatelja i pobjednika.

Korisnik daje suglasnost da tvrtka Kibuba d.o.o. obrađuje i pohranjuje osobne podatke u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka za pohranu, upisom u program vjernosti, kao i za iste radnje prilikom sudjelovanja na nagradnim igrama te prilikom prijave za primanje e-novosti.

Davanjem suglasnosti korisnik dozvoljava poduzeću Kibuba.d.o.o. da upravlja zbirkom osobnih podataka u svrhu uzorkovanja, anketiranja i statističke obrade podataka za identifikacije korištenja usluga, prilagođavanja ponude i segmentacije, za istraživanje tržišta, obavještavanje o ponudi, novostima i pogodnostima, za slanje e-novosti i drugog promotivnog materijala, za obavještavanje korisnika o uslugama online sustava www.kibuba.hr i o uslugama tvrtke Kibuba d.o.o. te povezanih osoba kao i za druge oblike uporabe posredovanih podataka.

Prikupljeni podaci neće biti posredovani trećim osobama.

Postavke osobnih podataka korisnik može promijeniti kliknuvši na kućicu "Moji podaci" na web stranici www.kibuba.hr.

Prava korisnika

Kibuba d.o.o. se obvezuje poštovati sva Vaša prava koja Vam pripadaju u vezi obrade osobnih podataka.

Osoba na koju se odnose osobni podaci može bilo kada zahtijevati da mu Kibuba d.o.o.:

- podvrdi da li se podaci vezani za nju obrađuju ili ne,
- omogući pristup osobnim podacima i informacijama da li ih se prepisivalo ili kopiralo,
- pruži informacije u vezi obrade navedenih podataka (npr. o namjeni obrade, vrsti osobnih podataka, korisnika kojima kojima su bili ili će biti posredovani osobni podaci, predviđenom razdoblju pohrane podataka, o tehničkim i organizacijskim mjerama za štićenje podataka itd.),
- omogući ispravak netočnih osobnih podataka i omogući dopunu nepotpunih osobnih podataka,
- omogući prava do brisanja osobnih podataka (pravo na zaborav),
- adresa prebivališta ili sjedišta za pravne osobe,
- omogući prava do ograničenja obrade,
- grad ili mjesto prebivališta,
- država prebivališta,
- omogući prava na prigovor na obradu podataka, ako se temelji na legitimnom interesu upravljača, uključujući i obradu profila,
- omogući prava prenosivosti podataka i posreduje mu podatke u njemu razumljivom obliku i računalno čitljivom obliku ili neposrednog posredovanja drugom upravljaču,
- omogući prava do prekida suglasnosti kada se podaci obrađuju temeljem suglasnosti, prilikom čega prekid suglasnosti ne utječe na zakonitost obrade podataka koji su izdani do njezina prekida,
- pruži dodatne informacije o njegovim pravima na pritužbu kod nadležnih organa.

Isto tako, tvrtka će pojedincu na njegov zahtjev u skladu s važećim zakonodavstvom pružiti i druge informacije u vezi njegovih osobnih podataka koje obrađuje.

Tvrtka se obvezuje da će na zahtjev pojedinca na kojega se odnose osobni podaci odgovoriti bez nepotrebnog odgađanja, najkasnije u zakonski propisanom roku.

Postupak provedbe prava

Upoznat/a sam da sve gore navedene zahtjeve koji se tiču upravljanja pravima vezanih za osobne podatke mogu nasloviti na upravljača te na e-adresu info@kibuba.hr.

Upoznat/a sam da upravljač za potrebe pouzdane identifikacije u slučaju provedbe prava vezanih uz moje osobne podatke može od mene zahtijevati dodatne podatke te može odbiti djelovati ako se dokaže da me se ne može pouzdano identificirati.

Upoznat/a sam da upravljač mora na moj zahtjev, s kojim izvršavam svoja prava u odnosu na gore navedene osobne podatke, odgovoriti bez nepotrebnog kašnjenja, a najkasnije mjesec dana nakon primitka zahtjeva.

Način sigurnosti Vaših osobnih podataka.

Kibuba d.o.o. se obvezuje štititi osobne podatke korisnika koje im korisnik posreduje uporabom naše web stranice. Kibuba d.o.o. učinit će sve da osobne podatke zaštiti od bilo kakvih zlouporaba i bilo kakvog kršenja.

Osobne podatke pohranjujemo na računalo. Naši računalni sustavi zaštićeni su tehničkim i organizacijskim mjerama koje sprječavaju nenamjerno ili nezakonito uništenje, gubljenje, promjenu te neovlašteno objavljivanje ili pristup Vašim osobnim podacima.

Pristup podacima imaju samo ovlaštene osobe i prodavači kako bi bilo moguće ispuniti obveze pogodbe.

Podaci se pohranjuju i prikupljaju do opoziva, odnosno prekida od strane korisnika.

Web sustav www.kibuba.hr obvezuje se na sva potrebna tehnička i organizacijska rješenja za potpunu sigurnost kupnje. Prijenos osjetljivih osobnih i transakcijskih podataka na web stranici izvodi se na siguran način pomoću protokola SSL (Secure Sockets Layer). Podaci se kodiraju sa do 256 bitnim ključem odmah nakon što napuste Vaš preglednik i na naš sustav prenose se u zaštićenom obliku. Sustav na taj način sprječava presretanje osobnih i transakcijskih podataka koje šaljete u web trgovinu.

Osiguravanje privatnosti i sigurnost kupovine garantiramo i poštivanjem svih važećih zakonskih obveza kao i temeljem preporuka slovenske i međunarodne udruge potrošača.

Obvezujemo se da će bilo koji podaci dobiveni preko web stranice www.kibuba.hr u cijelosti ostati u vlasništvu tvrtke Kibuba d.o.o. (upravljač web sustava www.kibuba.hr). Sa svim posredovanim podacima upravljat ćemo u skladu sa važećim Zakonom o zaštiti osobnih podataka.

3. KOLAČIĆIO kolačićima

Što su kolačići i zašto su potrebni?

Kolačić je kratka poruka koju web stranica šalje pregledniku. Tako nas web stranica prepoznaje, zapamti podatke o Vašem obilasku web stranice i na taj način omogućuje jednostavnu i ugodnu online uslugu. Pomoću kolačića prilagođava se sadržaj web stranice, zapamtimo Vaše postavke i bilježimo posjet našoj web trgovini. Pregledavanje naše web trgovine je zbog kolačića brže, ugodnije i prije svega učinkovitije.

Upravljač Kibuba d.o.o. može koristiti podatke u anonimnom sumarnom obliku u svrhu statističke analize. Kibuba podatke o korisnicima ni u kojem slučaju neće predavati neovlaštenim osobama. Dostavna služba (npr. Hrvatska Pošta) dobit će od nas korisnikovu adresu za dostavu. Stupit ćemo u kontakt sa strankom preko sredstava za komunikaciju na daljinu osim ukoliko se tome korisnik ne usprotivi.

Popis kolačića koje koristimo:

Ime kolačića Namjena Vrijeme trajanja kolačića.

Osnovni rad stranice:
- PHPSESSID, davatelj Kibuba, valjanost do zatvaranja preglednika,
- cc_id, davatelj Kibuba, valjanost 30 mjeseci,
- cookieconsent_dismissed, davatelj Kibuba, valjanost 1 godina.

Oglašavanje:
- NID, davatelj Google.com, valjanost 2 dana,
- IDE, davatelj Google.com, valjanost do zatvaranja preglednika,
- eid, davatelj Criteo, valjanost do zatvaranja preglednika,
- uid, davatelj Criteo, valjanost 1 godina.

Analitika:
- DV, davatelj Google.com, valjanost do zatvaranja preglednika,
- __utma, davatelj Google.com, valjanost 2 dneva,
- __utmb, davatelj Google.com, valjanost do zatvaranja preglednika,
- __utmc, davatelj Google.com, valjanost do zatvaranja preglednika,
- __utmt, davatelj Google.com, valjanost do zatvaranja preglednika,
- __utmz, davatelj Google.com, valjanost 2 dana.

Facebook:
- bez imena, davatelj Facebook, valjanost do zatvaranja preglednika,
- datr, davatelj Facebook, valjanost do zatvaranja preglednika,
- fr, davatelj Facebook, valjanost 3 mjeseca,
- reg_fb_gate, davatelj Facebook, valjanost do zatvaranja preglednika,
- reg_fb_ref, davatelj Facebook, valjanost do zatvaranja preglednika,
- sb, davatelj Facebook, valjanost 2 godine.

Nadzor nad kolačićima

Dozvola korisnika je potrebna za uporabu i dobivanje određenih kolačića. Uvijek možete naknadno promijeniti svoje odluke o primanju ili prekidu primanja kolačića. Te postavke se obično nalaze u meniju preglednika Alati -> Internet postavke, odjeljak "Privatnost" ili "Sigurnost". Tamo korisnik može promijeniti postavke ovisno o tome koje vrste kolačića želi blokirati.

Preko preglednika možete i izbrisati kolačiće. Brisanje kolačića uglavnom se može obaviti u alatima pod "brisanje podataka preglednika" (prozor obično otvarate kombinacijom tipki CTRL+Shift+Del) te izaberete brisanje kolačića.

Kod nekih preglednika generalno ćete zaustaviti uporabu kolačića tako da označite "ne prati me" ili "do-not-track".
4. PROMJENE

Zadržavamo pravo da predmetnu izjavu o sigurnosti osobnih podataka povremeno prilagodimo praksi i zakonodavstvu s područja sigurnosti osobnih podataka. Iz tog razloga molimo Vas da prilikom svakog posredovanja osobnih podataka provjerite aktualnu inačicu kako biste bili upoznati s mogućim promjenama i dopunjenjima.

U Selu pri Vodicah, dana 15.5. 2018.